Ei alamala! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Manon Buis - WaarBenJij.nu Ei alamala! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Manon Buis - WaarBenJij.nu

Ei alamala!

Blijf op de hoogte en volg Manon

07 September 2012 | Suriname, Paramaribo

Daar ben ik weer! met mn tweede verslag..

We hebben de eerste stageweek erop zitten dus ik dacht dat het wel weer tijd was voor een verhaaltje! Ik vind het echt erg leuk om al die reacties te lezen! leuk iedereen me volgt!

Goed.. to the point. We zijn dus naar Paramaribo Zoo geweest, nou Kik, zo´n avontuur was het niet. Het leek op een grote kinderboerderij met dieren in veelstekleine hokjes! Wel een aantal dieren gezien die wel grappig waren, zoals een reuze miereneter en een leuk beest met een lange neus! Deze wilde we eigenlijk wel als huisdier(mag helaas niet..)
We zijn er niet lang geweest, we hadden er meer van verwacht. S´avonds nog even lekker een drankje gedaan bij ´t Vat.

Zaterdag en zondag zijn we bij Zin geweest, een ´resort´ waar je lekker kan chillen en zwemmen. Zaterdagavond was er een feest bij hotel Thorarica, was een zeer geslaagd feestje waar we weer wat mensen hebben ontmoet.

Maandag gingen we even de stad in om te shoppen(dachten we), helaas zijn er niet echt leuke winkeltjes waar je je lekker kan uitleven. S´middags kwam Patricia, onze stagebegeleidster, nog een paar dingen bespreken over de stage. Ze heeft de stageplek laten zien en daarna heeft ze ons naar Hermitage Mall gebracht, waar we samen Saoto soep hebben gegeten. Echt Surinaams. Wel grappig, als ze vragen of je er ei bij wilt, zou je denken dat er bijvoorbeeld stukjes ei in je soep zitten.. Hier nemen ze alles heel letterlijk en stoppen ze gewoon een heel ei in je soep!

Dinsdag begonnen we met stage op kantoor. We hebben met Meneer Rathipal besproken wat hij van ons verwacht en wat wij van de stage en van het land verwachtten.

Donderdag hebben we echt een leuke dag gehad! De kinderen hier hebben nu nog vakantie dus we gingen begeleiden bij een soort kindervakantiespelen. We hebben de kinderen vermaakt met een aantal volksspelen. Wij waren vooral bezig met de kinderen op de Tingkoko(steltlopen). Erg leuk, We stonden dezelfde avond nog op de voorpagina van de krant! Gistermiddag/avond hadden we een echt Surinaams feestje, de moeder van Patricia was 75 jaar geworden en wij waren uitgenodigd. Heel anders als een verjaardag in Nederland. God werd bedankt voor alles wat hij had gedaan en daarna was er een groot buffet. Wel erg lekker allemaal!

Vandaag weer een dagje stage op kantoor gehad, waar ze ons ook wat Sranan taal proberen te leren.. Vanavond gaan we met een aantal jongens naar de gay bar, mij benieuwen wat we daar allemaal aantreffen!

Verder kunnen we de Nederlandse tv natuurlijk niet missen, we hebben hier dus ook gewoon GTST en De zomer voorbij-avondjes:)

Zondag gaan we een tripje doen naar Overbridge, hiervan krijgen jullie de volgende keer verslag!

Gi Odi!
xx

• 07 September 2012 - 22:50

Tiny Sijm:

ei alamala hahahaha mooi verslag .lekker eten past wel bij je,zo te zien geniet je ontzettend ,leuk om ook een verjaardag mee te maken, en surinaams eten is dat niet erg vet? geniet verder ,ik wacht je volgende verslag weer af.lieve groet van tante tiny en jan

• 08 September 2012 - 11:57

Dorothé:

Hee Manon. Wat een beleving. Al die nieuwe indrukken, ander land, ander eten en andere gewoontes.
    We gaan je natuurlijk op de voet volgen, en ook wat dingen opschrijven wat wij zoal beleven.
    Kom net terug van de handbal. Elke had haar eerste wedstrijd. Dik gewonnen van Dts. Lekker begin dus.
    Morgen mag Noël starten. Ze hebben er allemaal veel zin in. Het is dit weekend wel balfheet, maar dat is beter dan regen en koud. Dus morgen kan ook de BBQ weer aan. Eerst natuurlijk ook naar de dames 1 kijken. Lekker sportweekendje weer. Nu eerst weer effe de beentjes lang uit en genieten van het zonnetje.
    Tot schrijfs. gr. Dorothé, (en natuurlijk ook de groetjes van de rest!!!)

• 08 September 2012 - 21:42

Michel En Petra:

Hey Manon,
    via opa en Laura je "waar ben jij.nu"gekregen ...
    kunnen we contact houden en jou volgen in je avontuur in Suriname ...
    stoer van je hoor, maar ook weer leuk om te ervaren ... nieuwe indrukken, een gehele andere cultuur, ander eten en andere gewoontes ... spannend !!
    Geniet van dit alles en van dat wat je daar leert ... je weet nooit wat je er in een toekomst aan hebt.
    Blijf schrijven ... vinden we leuk en tot snel weer.
    Groetjes vanuit een warm Wervershoof ... Michel en Petra

• 11 September 2012 - 08:54

Miranda:

Hee,

Leuke verslagen hoor! Master beweging in de discotheek! :) Net in Suriname en nu alweer in de krant, knap hoor! Leuk shirt had je trouwens aan (dan denk je misschien af en toe ook nog aan ons ;-) Veel plezier en succes he, ik kijk uit naar je volgende verhaal (en foto's).

Miran

• 11 September 2012 - 12:54

11 September 2012 12:00 Opa Jan:

Lieve Manon

Het is stil in het huis van Opa , maar dat komt wel weer goed hoop ik. Het is voor jou natuurlijk ,n

mooie ervaring.Werkenmet mensen van ,n hele andere cultuur,en hun manier van leven,n beetje

tot het jouwe makenlijkt me geweldig.

Het is toch ,n topper Manon dat we via dit Medium kunnen comuniceren , zo lijk je wat dichterbij.

Manonlet goed op wat ze daar eten en hoe het wordt klaargemaakt ,lijkt me leuk dat jij dat dan klaar

maakt als je terug komt. Lieve Manon dikke zoen en je bent in gedachten bij ons.

Opa Jan en natuurlijk Laura.

• 11 September 2012 - 22:33

Bianca Neuvel:

Heee Manon!

Leuk verslaggie weer:D! Haha van Paramaribo Zoo verwacht je inderdaad wel veel! Jammer dat het niet zo bijzonder was. Je neemt de krant trouwens toch wel mee hé, naar Nederland;) Leuk om te bewaren!!

Inderdaad ook mooi om daar een verjaardag mee te maken. Dat is weer eens wat anders dan op de Hollandse manier;) Westfriese eigenlijk!! Haha ik heb vanavond even bij je teampie gespiekt, maar die flinke conditietraining zal je echt niet missen in Paramaribo;)

Geniet er lekker van en ik lees je verslag wel weer;)

Liefs Bianca

• 14 September 2012 - 11:55

Frank En Pauline:

Het Manon... Inmiddels ben je alweer een paar weken weg en waarschijnlijk al wat gewend daar... Hoop dat je heel veel leert, maar vooral ook geniet van een heel ander leven en andere gewoontes... Uit ervaring weet ik dat dat je leven verrijkt... Wij blijven je volgen en hopen op veel mooie reisverslagen... Liefts uit Keut

• 14 September 2012 - 11:55

Frank En Pauline: