De eerste paar dagen..
Blijf op de hoogte en volg Manon
31 Augustus 2012 | Suriname, Paramaribo
Nou hier is ie dan.. mn eerste verslag vanuit Suriname!
De reis van Nederland naar Suriname is eigenlijk heel snel gegaan, ik het vliegtuig konden we in het schermpje voor ons zelf films uitkiezen. Na 3,5 film (en heel veel eten en drinken waar ze continue mee kwamen) landden we al op Zanderij.
We werden van Zanderij opgehaald door Tom, ook een stagiair van Twisted. We werden met de taxi naar ons huisje gebracht. Het huis is echt best mooi, alles zit erop en eraan. We hebben zelfs een tostiapparaat! Als we nog iets nodig hebben of willen kunnen we het tegen Lilian (de verhuurster) zeggen en dan regelt ze het voor ons. De eerste dag hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan.. Voor ons was het eigenlijk al een uurtje of 9, (5 uur tijdverschil dus hier was het nog middag) en na een vliegreis van 8,5 uur waren we er een beetje mee an. We hebben boodschappen gehaald, een wijntje gedaan en zijn lekker gaan slapen.
De volgende dag waren we erg vroeg wakker hebben we ons huurcontract getekend en nog een paar dingen besproken met Lilian.
We hebben fietsen gehuurd waar we woensdag Paramaribo een beetje hebben verkend. Savonds hebben we op onze eerste officiele dag maar even roti gehaald. We moesten zelf de kip nog van de botjes afhalen, en ondanks ik niet veel naar binnen krijg was het opzich best te doen.
Daarna zijn we naar een salsales wezen kijken, ook best leuk! toen zijn we naar de Touche (uitgaansiets) gegaan, waar we een Zuck les hebben gevolgd. Dit is een soort latin dansen, was leuk om te doen! Dit moesten we daarna natuurlijk ook even in praktijk brengen.. (latin dansen met partner) Toen hebben we nog maar even onze Nederlandse moves in de strijd gegooid in de discotheek die eronder zat.
Vandaag hebben we eerst lekker lang op bed gelegen, wel vroeg wakker maar je moet toch een beetje wennen aan het ritme. (sowieso overal nog erg aan wennen) Toen zijn we op de fiets naar het centrum gegaan waar we een zwembad hebben opgezocht. Heerlijk! Anders is het namelijk echt heeeel heet.. We douchen daarom ongeveer 3x per dag..
Vanavond gaan we waarschijnlijk naar de Havana, schijnt een leuke club te zijn dus daar moesten we maar even een kijkje nemen..
Morgen gaan we naar de dierentuin.. ben benieuwd wat voor gekke beesten ze hier allemaal hebben!
Nu zullen jullie misschien wel denken, jullie gingen toch stagelopen daar?
Volgende week begint onze stage, dan zal ook veel meer duidelijk worden wat we eigenlijk allemaal moeten gaan doen..
Groetjesss!!!!
xx
31 Augustus 2012 - 08:45
Anja:
Hoi Manon,
Leuk om je eerste verslag te lezen.
Hier is het op dit moment herfts veel wind en heel veel regen.
Geniet van je laatste vrije dagen en veel succes volgende week.
xxx van ons -
31 Augustus 2012 - 09:05
Ome Piet:
Hey Manon,
Mooi om te lezen dat je het verschrikkelijk druk heb.
Ik denk dat je je wel ga vermaken in dat verre land.
Nog een vraag, heb je Winston al ontmoet?
Groet, Piet. -
31 Augustus 2012 - 10:03
Maaike En Rowan:
Leuk verslag!
We zijn benieuwd naar al je verhalen de komende maanden!
Heel veel plezier en lekker genieten..
Groetjes! -
31 Augustus 2012 - 10:12
Mams:
Hoi Manon,
leuk om zo op de hoogte te blijven. Ziet er allemaal prima uit en jullie zijn lekker bezig. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jullie kookkunsten. Ze hebben daar vast geen Deen met kipfile, unox en Hak. Maar ook hier komen jullie samen uit. Heel veel pleier en blijf schrijven he!
Dikke kus -
31 Augustus 2012 - 10:31
Tiny:
mooi verslag lekker eten en genieten maar hahahaha,lieve groet tante tiny -
31 Augustus 2012 - 13:02
Sandra:
Hoi Manon,
Wel lekker dat je niet alleen naar Suriname bent, maar met de meiden. Met elkaar gaat het wennen vast sneller, zeker door het feesten...! Heel veel succes volgende week met je stage en geniet van je avontuur! Gr. Sandra (en de rest) -
31 Augustus 2012 - 13:11
Monique, Ger, Calvin En Tristan:
Kijk dat doe je goed lekker feesten en de buurt verkennen, geniet er maar van dan kan volgende week het "echte" werk beginnen....
Zal best wennen zijn die warmte, hier is het vannacht herfst geworden dus best jaloers op jouw temperatuur. x van de Bosmannetjes -
31 Augustus 2012 - 15:17
Manon:
Wat leuk al die reacties! Ik zal proberen zo veel mogelijk erop te zetten zodat jullie alles kunnen volgen!
Mam, we moeten snel skypen hoor!
Xx -
02 September 2012 - 10:15
Marco, Laatje, Dian En Dennis:
Hee topper,
We zijn weer thuis en wat zijn we weer door je verrast!!! Wat een lieve brief en ....ook wij missen je nu al enorm. Dennis zag gisteravond op Schiphol een KLM en schreeuwde door de bus naar de Parking, in zo'n vliegtuig zit Manon.
We gaan je avonturen zeker volgen en wensen je heel veel plezier de komende maanden!
Groetjes van ons allemaal -
06 September 2012 - 13:02
Bianca:
Hoi Manon!
Leuk verslag heb je geschreven!;) Jullie hebben gelijk dat jullie mooi de buurt een beetje gaan verkennen, dan weet je alvast waar je nog vaak zult komen de komende maanden, haha:D Wel irritant dat je nog steeds niet precies weet wat je moet doen op je stage!
Heel veel plezier en ik blijf je volgen;)
Liefs Bianca -
07 September 2012 - 11:53
Marjo En Fam.:
Ik had je verslag natuurlijk direct al gelezen. We mogen nu verhalen van twee Manonnen lezen. De andere Manon is met haar Wouter 4 maanden over de wereld aan het reizen. Houden jullie 't gewoon maar bij Suriname, hoor! Met smart wachten we op het volgende verhaal. Doe de andere meiden de groeten en een dikke zoen (daar hou je zo van ;) ) van ons allemaal. (van schrik schrijf ik in het ABN, de volgende wordt in 't Westfries hoor, moid!) -
07 September 2012 - 14:47
Annemieke Beemster :
Heeeey, Manon,
Je moeder vertelde dat je een site had, dus vandaag maar eens even kijken. Klinkt allemaal goed, maak er mooie ervaring van! Heel veel succes met deze mooie uitdaging. Groetjes uit venhuizen van ons allemaal . -
07 September 2012 - 17:23
Kiki:
Heee manonie!! Klinkt helemaal super daar. Ben benieuwd naar je eerste echte avonturen (en het diertuin verhaal uiteraard, wat daar waarschijnlijk ook een avontuur is). Schrijf snel en ik zit te wachten op leuke fotos haha!
Dikke kus, Kik